logo Juliette Klaasse

 

Afrikafestival Thiemepark Nijmegen op 19 juni.

 

Op zondag 19 juni vindt in het Thiemepark in Nijmegen weer het Afrikafestival plaats. Een impressie van vorig jaar zie je hier.

 

Het festival wordt traditiegetrouw om 13 u geopend door de djembégroep Fourou Kourou Ba. De afsluiting is rond 18 u met Ussu N’djai & The New Balansa. Ussu komt uit Guinee-Bissau en zijn swingende band speelt diverse Afrikaanse stijlen.

 

Tussendoor kunnen kinderen geschminkt worden, en een marionettenspel, quiz of kinderspelletje doen. Op het terrein staan barretjes en kraampjes met info, handwerk en eten uit Afrika. Je kunt ook een workshop djembé of Afrikaanse dans doen. Een dj draait Afrikaanse muziek.

 

Om 19 u eindigt het festival in het park. In de Thiemefoyer gaat het feest echter door: je kunt er een Afrikaanse maaltijd nuttigen (verzorgd door vluchtelingenvrouwen) en daarna is er de African Party met verschillende dj’s.

 

Rondom het Thiemepark moet je voor het parkeren 2,10 €/u. betalen. Goedkopere oplossingen vind je op http://www2.nijmegen.nl/wonen/verkeervervoer/auto

 

Het festival wordt georganiseerd door cultuurcafé Thiemefoyer en 3 kleinschalige reisorganisaties: Grassrootz, Fair2 en Fairweggistan. Mochten de weergoden onverhoopt tegenzitten, dan wordt het festival verplaatst naar de Thiemeloods. Waarom we dit festival – dat de afgelopen jaren door Bona Baana georganiseerd werd – weer oppakken, lees je hier.